POWIADOMIENIE

Polpharma na swoich stronach internetowych oraz aplikacjach mobilnych (dalej łącznie: ” Witryna”) wykorzystuje pliki cookie oraz inne pokrewne technologie (dalej: „pliki cookie”). Samodzielne zarządzanie plikami cookie jest możliwe poprzez zmianę ustawień w przeglądarce internetowej. Jeżeli nie wyraża Pani/Pan zgody na zbieranie danych osobowych poprzez pliki cookie może Pani/Pan zmienić ustawienia w przeglądarce internetowej lub opuścić Witrynę.

Korzystanie z Witryny bez zmiany ustawień w przeglądarce internetowej oznacza akceptację wykorzystywania przez Polpharma plików cookie. Akceptacja ustawień w przeglądarce internetowej oznacza wyrażenie zgody na profilowanie oparte na informacjach zawartych plikach cookie. W każdym czasie zgoda może zostać cofnięta. Cofnięcie zgody pozostaje bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce Cookie.

Dobrowolnie i świadomie akceptuję warunki korzystania z witryny

Diety ubogoenergetyczne 1200 kcal*

Wartość odżywcza i energetyczna *

Wartość
energetyczna: 1217 kcal

Białko: 66 g

Węglowodany: 139 g

Tłuszcz
całkowity: 44 g

Nasycone kwasy
tłuszczowe: 10 g

Jednonienasycone
kwasy tłuszczowe: 17 g

Wielonienasycone
kwasy tłuszczowe: 12 g

Cholesterol: 122 mg

Błonnik: 30 g

* na jeden dzień

Aplikacja Kardiometr

Aplikacja Kardiometr

Aplikacja pozwala na monitorowanie pomiarów ciśnienia, BMI oraz aktywności. Ponadto przypomina o wykonaniu pomiarów, odbyciu treningu i zażyciu leków.

Kolacja

Kolacja
  • Sałatka grecka


Składniki:

  • 30 g sera feta light (zawartość tłuszczu ok. 12 g/100 g produktu)
  • 2-3 liście sałaty lodowej
  • ½ małego pomidora (50 g)
  • ¼ małego ogórka zielonego (50 g)
  • ¼ papryki (50 g)
  • 4 zielone oliwki (8 g)
  • ½ małej cebuli (25 g)
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 2 cienkie kromki ciemnego pieczywa (50 g)


Sposób przyrządzenia:


Sałatę lodową pokroić we wstążki, pomidora, ogórka i paprykę w kostkę, oliwki w ćwiartki, a cebulę w piórka. Warzywa poukładać na talerzu warstwowo, pokruszyć na nie fetę i polać sosem (oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, zioła).

mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak

*o normalnej wadze ciała

Porady ekspertów mają na celu polepszenie, a nie zastąpienie kontaktu pomiędzy użytkownikiem serwisu a jego lekarzem. Serwis ma z założenia charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny. Przed zastosowaniem się do porad z zakresu wiedzy specjalistycznej, w szczególności medycznych, zawartych w serwisie należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem. Właściciel serwisu nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w serwisie.

Video Porady dietetyka

Proponowane przepisy

  • ZUPA POMIDOROWA
  • OWOCOWY JOGURT
  • OWSIANKA Z MALINAMI
  • SAŁATKA GRECKA