Polpharma na swoich stronach internetowych oraz aplikacjach mobilnych (dalej łącznie: ” Witryna”) wykorzystuje pliki cookie oraz inne pokrewne technologie (dalej: „pliki cookie”). Samodzielne zarządzanie plikami cookie jest możliwe poprzez zmianę ustawień w przeglądarce internetowej. Jeżeli nie wyraża Pani/Pan zgody na zbieranie danych osobowych poprzez pliki cookie może Pani/Pan zmienić ustawienia w przeglądarce internetowej lub opuścić Witrynę.
Korzystanie z Witryny bez zmiany ustawień w przeglądarce internetowej oznacza akceptację wykorzystywania przez Polpharma plików cookie. Akceptacja ustawień w przeglądarce internetowej oznacza wyrażenie zgody na profilowanie oparte na informacjach zawartych plikach cookie. W każdym czasie zgoda może zostać cofnięta. Cofnięcie zgody pozostaje bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce Cookie.
Wartość
energetyczna: 1968 kcal
Białko: 85 g
Węglowodany: 260 g
Tłuszcz
całkowity: 62 g
Nasycone kwasy
tłuszczowe: 11 g
Jednonienasycone
kwasy tłuszczowe: 29 g
Wielonienasycone
kwasy tłuszczowe: 16 g
Cholesterol: 125 g
Błonnik: 51 g
* na jeden dzień
Składniki na krem z cukinii (na 2 dni):
Sposób przyrządzenia:
Cebulę pokroić w piórka, a cukinię i pomidory w kostkę. Na oleju zeszklić cebulę, dodać cukinię i pomidory, dusić ok. 10 minut, zalać wywarem, zagotować doprawić do smaku i zmiksować. Podawać z grzankami.
Składniki na mintaja pieczonego pod szpinakiem (na 2 dni):
Sposób przyrządzenia:
Filety z mintaja oprószyć przyprawami i skropić sokiem z cytryny, umieścić w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Cebulę i suszonego pomidora drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać szpinak i chwilę dusić. Następnie dodać przepuszczony przez praskę czosnek, 2 łyżki sera ricotta i dusić ok. 5-10 minut. Doprawić do smaku. Tak przygotowany szpinak wyłożyć na rybę. Wszystko zapiekać w temperaturze 180 st. Celsjusza przez ok. 15 minut. Podawać z ziemniakami i surówką z marchewki.
Dodatkowo:
Składniki na surówkę z marchewki:
Sposób przyrządzenia:
Marchew i jabłko utrzeć (jabłko skropić sokiem z cytryny, żeby nie sczerniało), polać olejem i wymieszać.
*o normalnej wadze ciała
Porady ekspertów mają na celu polepszenie, a nie zastąpienie kontaktu pomiędzy użytkownikiem serwisu a jego lekarzem. Serwis ma z założenia charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny. Przed zastosowaniem się do porad z zakresu wiedzy specjalistycznej, w szczególności medycznych, zawartych w serwisie należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem. Właściciel serwisu nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w serwisie.