POWIADOMIENIE

Polpharma na swoich stronach internetowych oraz aplikacjach mobilnych (dalej łącznie: ” Witryna”) wykorzystuje pliki cookie oraz inne pokrewne technologie (dalej: „pliki cookie”). Samodzielne zarządzanie plikami cookie jest możliwe poprzez zmianę ustawień w przeglądarce internetowej. Jeżeli nie wyraża Pani/Pan zgody na zbieranie danych osobowych poprzez pliki cookie może Pani/Pan zmienić ustawienia w przeglądarce internetowej lub opuścić Witrynę.

Korzystanie z Witryny bez zmiany ustawień w przeglądarce internetowej oznacza akceptację wykorzystywania przez Polpharma plików cookie. Akceptacja ustawień w przeglądarce internetowej oznacza wyrażenie zgody na profilowanie oparte na informacjach zawartych plikach cookie. W każdym czasie zgoda może zostać cofnięta. Cofnięcie zgody pozostaje bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce Cookie.

Dobrowolnie i świadomie akceptuję warunki korzystania z witryny

Wartość odżywcza i energetyczna

Wartość
energetyczna: 188 kcal

Białko: 7 g

Węglowodany: 27 g

Tłuszcz
całkowity: 6 g

Nasycone kwasy
tłuszczowe: 2 g

Jednonienasycone
kwasy tłuszczowe: 2 g

Wielonienasycone
kwasy tłuszczowe: 1 g

Cholesterol: 9 mg

Błonnik: 4 g

Aplikacja Kardiometr

Aplikacja Kardiometr

Aplikacja pozwala na monitorowanie pomiarów ciśnienia, BMI oraz aktywności. Ponadto przypomina o wykonaniu pomiarów, odbyciu treningu i zażyciu leków.

Jabłuszko pod serową poduszeczką

Jabłuszko pod serową poduszeczką

Składniki (1 porcja):

  • 1 małe jabłko (150 g)
  • 50 g sera ricotta light
  • 1 płaska łyżeczka cukru wanilinowego
  • 1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego
  • cynamon
  • 1 łyżka prażonych płatków migdałowych


Sposób przyrządzenia:


Jabłko umyć, obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki. Wymieszać z miodem i cynamonem. Wyłożyć na pergaminie do pieczenia i zapiekać w temperaturze 180 st. Celsjusza ok. 15 minut. W międzyczasie ser ricotta wymieszać z cukrem wanilinowym. Upieczone jabłko ułożyć na dnie salaterki warstwami, wyłożyć ricottę (można za pomocą szprycy lub rękawa cukierniczego). Posypać płatkami migdałowymi.

mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak

*o normalnej wadze ciała

Porady ekspertów mają na celu polepszenie, a nie zastąpienie kontaktu pomiędzy użytkownikiem serwisu a jego lekarzem. Serwis ma z założenia charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny. Przed zastosowaniem się do porad z zakresu wiedzy specjalistycznej, w szczególności medycznych, zawartych w serwisie należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem. Właściciel serwisu nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w serwisie.

Video Porady dietetyka

Proponowane przepisy

  • ZUPA POMIDOROWA
  • OWOCOWY JOGURT
  • OWSIANKA Z MALINAMI
  • SAŁATKA GRECKA