POWIADOMIENIE

Polpharma na swoich stronach internetowych oraz aplikacjach mobilnych (dalej łącznie: ” Witryna”) wykorzystuje pliki cookie oraz inne pokrewne technologie (dalej: „pliki cookie”). Samodzielne zarządzanie plikami cookie jest możliwe poprzez zmianę ustawień w przeglądarce internetowej. Jeżeli nie wyraża Pani/Pan zgody na zbieranie danych osobowych poprzez pliki cookie może Pani/Pan zmienić ustawienia w przeglądarce internetowej lub opuścić Witrynę.

Korzystanie z Witryny bez zmiany ustawień w przeglądarce internetowej oznacza akceptację wykorzystywania przez Polpharma plików cookie. Akceptacja ustawień w przeglądarce internetowej oznacza wyrażenie zgody na profilowanie oparte na informacjach zawartych plikach cookie. W każdym czasie zgoda może zostać cofnięta. Cofnięcie zgody pozostaje bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce Cookie.

Dobrowolnie i świadomie akceptuję warunki korzystania z witryny

Wartość odżywcza i energetyczna

Wartość
energetyczna: 235 kcal

Białko: 8 g

Węglowodany: 33 g

Tłuszcz
całkowity: 8 g

Nasycone kwasy
tłuszczowe: 2 g

Jednonienasycone
kwasy tłuszczowe: 3 g

Wielonienasycone
kwasy tłuszczowe: 3 g

Cholesterol: 6 mg

Błonnik: 9 g

Aplikacja Kardiometr

Aplikacja Kardiometr

Aplikacja pozwala na monitorowanie pomiarów ciśnienia, BMI oraz aktywności. Ponadto przypomina o wykonaniu pomiarów, odbyciu treningu i zażyciu leków.

Owocowy jogurt

Owocowy jogurt

Składniki (1 porcja):

  • 75 g jogurtu greckiego light
  • 50 g truskawek
  • 60 g borówek amerykańskich
  • 50 g malin
  • ½ łyżeczki cukru wanilinowego


Na musli:

  • 1 łyżka płatków owsianych
  • 1 łyżka otrębów pszennych
  • 1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego
  • 1 łyżka orzechów włoskich
  • 1 łyżka płatków migdałowych


Sposób przyrządzenia musli:

Płatki owsiane, otręby, posiekane orzechy włoskie i płatki migdałowe wymieszać z miodem i przyrumienić w piekarniku nagrzanym do 200 st. Celsjusza.
Truskawki pokroić w kostkę, wymieszać z malinami i borówkami amerykańskimi. Jogurt grecki wymieszać z cukrem wanilinowym. W pucharku układać warstwowo owoce i jogurt. Na koniec posypać wcześniej przygotowanym musli.

mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak

*o normalnej wadze ciała

Porady ekspertów mają na celu polepszenie, a nie zastąpienie kontaktu pomiędzy użytkownikiem serwisu a jego lekarzem. Serwis ma z założenia charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny. Przed zastosowaniem się do porad z zakresu wiedzy specjalistycznej, w szczególności medycznych, zawartych w serwisie należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem. Właściciel serwisu nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w serwisie.

Video Porady dietetyka

Proponowane przepisy

  • ZUPA POMIDOROWA
  • OWOCOWY JOGURT
  • OWSIANKA Z MALINAMI
  • SAŁATKA GRECKA