POWIADOMIENIE

Polpharma na swoich stronach internetowych oraz aplikacjach mobilnych (dalej łącznie: ” Witryna”) wykorzystuje pliki cookie oraz inne pokrewne technologie (dalej: „pliki cookie”). Samodzielne zarządzanie plikami cookie jest możliwe poprzez zmianę ustawień w przeglądarce internetowej. Jeżeli nie wyraża Pani/Pan zgody na zbieranie danych osobowych poprzez pliki cookie może Pani/Pan zmienić ustawienia w przeglądarce internetowej lub opuścić Witrynę.

Korzystanie z Witryny bez zmiany ustawień w przeglądarce internetowej oznacza akceptację wykorzystywania przez Polpharma plików cookie. Akceptacja ustawień w przeglądarce internetowej oznacza wyrażenie zgody na profilowanie oparte na informacjach zawartych plikach cookie. W każdym czasie zgoda może zostać cofnięta. Cofnięcie zgody pozostaje bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce Cookie.

Dobrowolnie i świadomie akceptuję warunki korzystania z witryny

Wartość odżywcza i energetyczna

Wartość
energetyczna: 288 kcal

Białko: 35 g

Węglowodany: 5 g

Tłuszcz
całkowity: 14 g

Nasycone kwasy
tłuszczowe: 3 g

Jednonienasycone
kwasy tłuszczowe: 7 g

Wielonienasycone
kwasy tłuszczowe: 3 g

Cholesterol: 87 mg

Błonnik: 0 g

Aplikacja Kardiometr

Aplikacja Kardiometr

Aplikacja pozwala na monitorowanie pomiarów ciśnienia, BMI oraz aktywności. Ponadto przypomina o wykonaniu pomiarów, odbyciu treningu i zażyciu leków.

Kieszonka z kurczaka nadziewana mozzarellą

Kieszonka z kurczaka nadziewana mozzarellą

Składniki:

  • 1 malutka pierś z kurczaka
  • ¼ mozzarelli light
  • 1 suszony pomidor
  • ½ szalotki
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • pieprz, słodka czerwona papryka, tymianek suszony


Sposób przyrządzenia:


Pierś z kurczaka umyć, naciąć wzdłuż (ma powstać kieszonka), mozzarellę pokroić w drobną kostkę, suszonego pomidora i szalotkę posiekać, a następnie wszystko wymieszać. Pierś z kurczaka oprószyć przyprawami i posmarować oliwą, wypełnić kieszonkę farszem z mozzarelli, spiąć wykałaczką. Piec w piekarniku ok. 10-15 minut w temperaturze 180 st. Celsjusza.

mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak

*o normalnej wadze ciała

Porady ekspertów mają na celu polepszenie, a nie zastąpienie kontaktu pomiędzy użytkownikiem serwisu a jego lekarzem. Serwis ma z założenia charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny. Przed zastosowaniem się do porad z zakresu wiedzy specjalistycznej, w szczególności medycznych, zawartych w serwisie należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem. Właściciel serwisu nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w serwisie.

Video Porady dietetyka

Proponowane przepisy

  • ZUPA POMIDOROWA
  • OWOCOWY JOGURT
  • OWSIANKA Z MALINAMI
  • SAŁATKA GRECKA