POWIADOMIENIE

Polpharma na swoich stronach internetowych oraz aplikacjach mobilnych (dalej łącznie: ” Witryna”) wykorzystuje pliki cookie oraz inne pokrewne technologie (dalej: „pliki cookie”). Samodzielne zarządzanie plikami cookie jest możliwe poprzez zmianę ustawień w przeglądarce internetowej. Jeżeli nie wyraża Pani/Pan zgody na zbieranie danych osobowych poprzez pliki cookie może Pani/Pan zmienić ustawienia w przeglądarce internetowej lub opuścić Witrynę.

Korzystanie z Witryny bez zmiany ustawień w przeglądarce internetowej oznacza akceptację wykorzystywania przez Polpharma plików cookie. Akceptacja ustawień w przeglądarce internetowej oznacza wyrażenie zgody na profilowanie oparte na informacjach zawartych plikach cookie. W każdym czasie zgoda może zostać cofnięta. Cofnięcie zgody pozostaje bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce Cookie.

Dobrowolnie i świadomie akceptuję warunki korzystania z witryny

Wartość odżywcza i energetyczna

Wartość
energetyczna: 323 kcal

Białko: 18 g

Węglowodany: 32 g

Tłuszcz
całkowity: 13 g

Nasycone kwasy
tłuszczowe: 3 g

Jednonienasycone
kwasy tłuszczowe: 8 g

Wielonienasycone
kwasy tłuszczowe: 3 g

Cholesterol: 41 mg

Błonnik: 5 g

Sałatka z polędwiczką wieprzową i kiełkami

Sałatka z polędwiczką wieprzową i kiełkami

Składniki (2 porcje):

  • 1 mały kawałek polędwiczki wieprzowej (100 g)
  • ½ małej żółtej papryki
  • ½ małej zielonej papryki
  • 1 mała marchew
  • 50 g kiełków sojowych
  • 60 g makaronu ryżowego
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • świeża kolendra i mięta
  • pieprz, odrobina soli


Sposób przyrządzenia:


Polędwiczkę wieprzową oprószyć odrobiną soli i pieprzem, grillować w całości z obydwu stron. Następnie pokroić w plasterki o grubości ok. 0,5 cm. Papryki pokroić w paseczki, marchewkę w słupki, kiełki soi umyć i osuszyć. Makaron ryżowy ugotować według przepisu na opakowaniu. Makaron wymieszać z papryką, marchewką i kiełkami. Oliwę z oliwek połączyć z sosem z limonki, pieprzem i sosem sojowym. Sałatkę wymieszać z sosem i posiekanymi ziołami.

mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak

Aplikacja Kardiometr

Aplikacja Kardiometr

Aplikacja pozwala na monitorowanie pomiarów ciśnienia, BMI oraz aktywności. Ponadto przypomina o wykonaniu pomiarów, odbyciu treningu i zażyciu leków.

*o normalnej wadze ciała

Porady ekspertów mają na celu polepszenie, a nie zastąpienie kontaktu pomiędzy użytkownikiem serwisu a jego lekarzem. Serwis ma z założenia charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny. Przed zastosowaniem się do porad z zakresu wiedzy specjalistycznej, w szczególności medycznych, zawartych w serwisie należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem. Właściciel serwisu nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w serwisie.

Video Porady dietetyka

Proponowane przepisy

  • ZUPA POMIDOROWA
  • OWOCOWY JOGURT
  • OWSIANKA Z MALINAMI
  • SAŁATKA GRECKA