POWIADOMIENIE

Polpharma na swoich stronach internetowych oraz aplikacjach mobilnych (dalej łącznie: ” Witryna”) wykorzystuje pliki cookie oraz inne pokrewne technologie (dalej: „pliki cookie”). Samodzielne zarządzanie plikami cookie jest możliwe poprzez zmianę ustawień w przeglądarce internetowej. Jeżeli nie wyraża Pani/Pan zgody na zbieranie danych osobowych poprzez pliki cookie może Pani/Pan zmienić ustawienia w przeglądarce internetowej lub opuścić Witrynę.

Korzystanie z Witryny bez zmiany ustawień w przeglądarce internetowej oznacza akceptację wykorzystywania przez Polpharma plików cookie. Akceptacja ustawień w przeglądarce internetowej oznacza wyrażenie zgody na profilowanie oparte na informacjach zawartych plikach cookie. W każdym czasie zgoda może zostać cofnięta. Cofnięcie zgody pozostaje bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce Cookie.

Dobrowolnie i świadomie akceptuję warunki korzystania z witryny

Wartość odżywcza i energetyczna

Wartość
energetyczna: 165 kcal

Białko: 4 g

Węglowodany: 43 g

Tłuszcz
całkowity: 7 g

Nasycone kwasy
tłuszczowe: 2 g

Jednonienasycone
kwasy tłuszczowe: 4 g

Wielonienasycone
kwasy tłuszczowe: 2 g

Cholesterol: 8 mg

Błonnik: 7 g

Aplikacja Kardiometr

Aplikacja Kardiometr

Aplikacja pozwala na monitorowanie pomiarów ciśnienia, BMI oraz aktywności. Ponadto przypomina o wykonaniu pomiarów, odbyciu treningu i zażyciu leków.

Musli

Musli

Składniki na musli (2 porcje):

  • 20 g otrębów pszennych (ok. 4 łyżki)
  • 10 g płatków owsianych (ok. 2 łyżki)
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • 10 g orzechów laskowych
  • 10 g orzechów włoskich
  • 10 g płatków migdałowych
  • 1 suszone jabłko
  • 1 suszona morela
  • 1 łyżka rodzynek
  • 1 łyżka miodu


Sposób przyrządzenia:

Płatki owsiane, otręby, orzechy i wiórki kokosowe wymieszać z miodem. Na blaszce do pieczenia rozłożyć pergamin do pieczenia, wysypać musli i zapiekać w piekarniku ok. 10-15 minut w temperaturze 180 st. Celsjusza. Suszone owoce posiekać i wymieszać z musli. Podawać z jogurtem naturalnym (150 g) lub kefirem (200 g).

mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak

*o normalnej wadze ciała

Porady ekspertów mają na celu polepszenie, a nie zastąpienie kontaktu pomiędzy użytkownikiem serwisu a jego lekarzem. Serwis ma z założenia charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny. Przed zastosowaniem się do porad z zakresu wiedzy specjalistycznej, w szczególności medycznych, zawartych w serwisie należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem. Właściciel serwisu nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w serwisie.

Video Porady dietetyka

Proponowane przepisy

  • ZUPA POMIDOROWA
  • OWOCOWY JOGURT
  • OWSIANKA Z MALINAMI
  • SAŁATKA GRECKA