POWIADOMIENIE

Polpharma na swoich stronach internetowych oraz aplikacjach mobilnych (dalej łącznie: ” Witryna”) wykorzystuje pliki cookie oraz inne pokrewne technologie (dalej: „pliki cookie”). Samodzielne zarządzanie plikami cookie jest możliwe poprzez zmianę ustawień w przeglądarce internetowej. Jeżeli nie wyraża Pani/Pan zgody na zbieranie danych osobowych poprzez pliki cookie może Pani/Pan zmienić ustawienia w przeglądarce internetowej lub opuścić Witrynę.

Korzystanie z Witryny bez zmiany ustawień w przeglądarce internetowej oznacza akceptację wykorzystywania przez Polpharma plików cookie. Akceptacja ustawień w przeglądarce internetowej oznacza wyrażenie zgody na profilowanie oparte na informacjach zawartych plikach cookie. W każdym czasie zgoda może zostać cofnięta. Cofnięcie zgody pozostaje bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce Cookie.

Dobrowolnie i świadomie akceptuję warunki korzystania z witryny

Diety ubogoenergetyczne 1400 kcal*

Wartość odżywcza i energetyczna *

Wartość
energetyczna: 1434 kcal

Białko: 78 g

Węglowodany: 174 g

Tłuszcz
całkowity: 46 g

Nasycone kwasy
tłuszczowe: 10 g

Jednonienasycone
kwasy tłuszczowe: 19 g

Wielonienasycone
kwasy tłuszczowe: 13 g

Cholesterol: 167 mg

Błonnik: 30 g

* na jeden dzień

Aplikacja Kardiometr

Aplikacja Kardiometr

Aplikacja pozwala na monitorowanie pomiarów ciśnienia, BMI oraz aktywności. Ponadto przypomina o wykonaniu pomiarów, odbyciu treningu i zażyciu leków.

Kolacja

Kolacja
  • Sałatka z kurczakiem


Składniki (2 porcje):

  • 200 g piersi z kurczaka
  • kapusta pekińska  (ok. 40 g)
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • ½ małego ogórka zielonego (100 g)
  • ½ średnie papryki (100 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sok z cytryny, ząbek czosnku, pieprz, słodka czerwona papryka


Na sos:

  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego (może być grecki light)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki ketchupu
  • pieprz


Sposób  przyrządzenia:


Kurczaka pokroić w paseczki i zostawić na 1 godzinę w marynacie (oliwa z oliwek, sok z cytryny, roztarty ząbek czosnku, pieprz, słodka czerwona papryka). Po tym czasie zarumienić na patelni. Kapustę pekińską posiekać, pomidora i paprykę pokroić w kostkę. Składniki sałatki układać warstwowo, na koniec wszystkie warstwy polać sosem.
 

mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak

*o normalnej wadze ciała

Porady ekspertów mają na celu polepszenie, a nie zastąpienie kontaktu pomiędzy użytkownikiem serwisu a jego lekarzem. Serwis ma z założenia charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny. Przed zastosowaniem się do porad z zakresu wiedzy specjalistycznej, w szczególności medycznych, zawartych w serwisie należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem. Właściciel serwisu nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w serwisie.

Video Porady dietetyka

Proponowane przepisy

  • ZUPA POMIDOROWA
  • OWOCOWY JOGURT
  • OWSIANKA Z MALINAMI
  • SAŁATKA GRECKA