Polpharma na swoich stronach internetowych oraz aplikacjach mobilnych (dalej łącznie: ” Witryna”) wykorzystuje pliki cookie oraz inne pokrewne technologie (dalej: „pliki cookie”). Samodzielne zarządzanie plikami cookie jest możliwe poprzez zmianę ustawień w przeglądarce internetowej. Jeżeli nie wyraża Pani/Pan zgody na zbieranie danych osobowych poprzez pliki cookie może Pani/Pan zmienić ustawienia w przeglądarce internetowej lub opuścić Witrynę.
Korzystanie z Witryny bez zmiany ustawień w przeglądarce internetowej oznacza akceptację wykorzystywania przez Polpharma plików cookie. Akceptacja ustawień w przeglądarce internetowej oznacza wyrażenie zgody na profilowanie oparte na informacjach zawartych plikach cookie. W każdym czasie zgoda może zostać cofnięta. Cofnięcie zgody pozostaje bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce Cookie.
Wartość
energetyczna: 1589 kcal
Białko: 85 g
Węglowodany: 187 g
Tłuszcz
całkowity: 55 g
Nasycone kwasy
tłuszczowe: 14 g
Jednonienasycone
kwasy tłuszczowe: 22 g
Wielonienasycone
kwasy tłuszczowe: 15 g
Cholesterol: 133 mg
Błonnik: 34 g
* na jeden dzień
Składniki na zupę (2 porcje):
Sposób przyrządzenia:
Cebulę i startą włoszczyznę zarumienić na oleju rzepakowym. Brokuł podzielić na różyczki, dodać do pozostałych warzyw i chwilę poddusić, zalać wodą i gotować, aż brokuł będzie miękki. Doprawić do smaku i zmiksować.
Dodatkowo:
Składniki na faszerowanego bakłażana:
Sposób przyrządzenia:
Bakłażana wydrążyć. Miąższ pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać, pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Na oliwie zarumienić cebulę i miąższ z bakłażana, dodać zmielone mięso i pomidora, doprawić do smaku i dusić ok. 10 minut. Dodać kukurydzę i wymieszać. Tak przygotowanym farszem nadziać bakłażana, posypać serem i zapiekać ok. 30 minut w 180 st. Celsjusza.
*o normalnej wadze ciała
Porady ekspertów mają na celu polepszenie, a nie zastąpienie kontaktu pomiędzy użytkownikiem serwisu a jego lekarzem. Serwis ma z założenia charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny. Przed zastosowaniem się do porad z zakresu wiedzy specjalistycznej, w szczególności medycznych, zawartych w serwisie należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem. Właściciel serwisu nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w serwisie.