Kolacja - Kasza gryczana z grillowanymi warzywami z fetą
			
			
					Kasza gryczana z grillowanymi warzywami z fetą.
		 
		Wartość odżywcza i energetyczna 
(3 - 4 dzień)
(3 - 4 dzień)
- 
Wartość energetyczna: 1784 kcal
- 
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 22 g
- 
Białko: 71 g
- 
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 17 g
- 
Węglowodany: 236 g
- 
Cholesterol: 100 mg
- 
Tłuszcz całkowity: 61 g
- 
Błonnik: 32 g
- 
Nasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
Kasza gryczana z grillowanymi warzywami z fetą
Składniki (na 2 dni):
- ½ papryki czerwonej
- ½ papryki żółtej
- 100 g pieczarek
- ½ malej cukinii
- ½ małego bakłażana
- 50 g fety o obniżonej zawartości tłuszczu ok. 12% (na 1 dzień)
- pieprz, słodka czerwona papryka
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
- 40 g kaszy gryczanej (na 1 dzień)
Sposób przyrządzenia:
Papryki pokroić w kwadraty, cukinię i bakłażana w plastry, pieczarki w ćwiartki. Wszystkie warzywa oprószyć przyprawami, polać olejem i grillować. Ugotowaną kaszę przełożyć na talerz, na nią wyłożyć połowę warzyw, na wszystko pokruszyć fetę.
Dodaj do ulubionych
				
				Udostępnij