Kolacja - Sałatka grecka z pieczywem
			
			
					Sałatka grecka z 2 kromkami ciemnego pieczywa.
		
		Wartość odżywcza i energetyczna 
(na 7 dzień)
(na 7 dzień)
- 
Wartość energetyczna: 1410 kcal
 - 
Białko: 75 g
 - 
Węglowodany: 160 g
 - 
Tłuszcz całkowity: 50 g
 - 
Nasycone kwasy tłuszczowe: 11 g
 - 
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 19 g
 - 
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 13 g
 - 
Cholesterol: 145 mg
 - 
Błonnik: 30 g
 
Sałatka grecka
Składniki:
- 50 g sera feta light (zawartość tłuszczu ok. 12 g/100 g produktu)
 - 2-3 liście sałaty lodowej
 - ½ małego pomidora (50 g)
 - ¼ małego ogórka zielonego (50 g)
 - ¼ papryki (50 g)
 - 4 zielone oliwki (8 g)
 - ½ małej cebuli (25 g)
 - 1 łyżeczka oliwy z oliwek
 - 1 łyżeczka octu balsamicznego
 - 2 cienkie kromki ciemnego pieczywa (50 g)
 
Sposób przyrządzenia:
Sałatę lodową pokroić we wstążki, pomidora, ogórka, paprykę w kostkę, oliwki w ćwiartki, cebulę w piórka. Warzywa poukładać na talerzu warstwowo, pokruszyć na nie fetę i polać sosem (oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, zioła).
Dodaj do ulubionych
				
				Udostępnij