Kolacja - Sałatka z tuńczykiem z grzanką
			
			
					Sałatka z tuńczykiem z grzanką.
		
		Wartość odżywcza i energetyczna 
(5 dzień)
(5 dzień)
- 
Wartość energetyczna: 1236 kcal
 - 
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 18 g
 - 
Białko: 72 g
 - 
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
 - 
Węglowodany: 140 g
 - 
Cholesterol: 181 mg
 - 
Tłuszcz całkowity: 43 g
 - 
Błonnik: 26 g
 - 
Nasycone kwasy tłuszczowe: 9 g
 
Sałatka z tuńczykiem z grzanką
Składniki:
- ½ puszki tuńczyka w sosie własnym (ok. 60 g)
 - 2-3 liście sałaty lodowej
 - ½ małego pomidora (50 g)
 - ¼ małego ogórka zielonego (50 g)
 - ¼ papryki (50 g)
 - ½ małej cebuli (25 g)
 - 1 łyżeczka oliwy z oliwek
 - 1 łyżeczka octu balsamicznego
 - 2 cienkie kromki ciemnego pieczywa (50 g)
 
Sposób przyrządzenia:
Sałatę lodową pokroić we wstążki, pomidora, ogórka i paprykę w kostkę, oliwki w ćwiartki, a cebulę w piórka. Warzywa poukładać na talerzu warstwowo, pokruszyć na nie fetę, polać sosem (oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, zioła).
Dodaj do ulubionych
				
				Udostępnij