Kolacja - Zapiekane warzywa
			
			
					Zapiekane warzywa.
		
		Wartość odżywcza i energetyczna 
(4 dzień)
(4 dzień)
- 
Wartość energetyczna: 1385 kcal
 - 
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 20 g
 - 
Białko: 73 g
 - 
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 11 g
 - 
Węglowodany: 157 g
 - 
Cholesterol: 107 mg
 - 
Tłuszcz całkowity: 50 g
 - 
Błonnik: 33 g
 - 
Nasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
 
Zapiekane warzywa
Składniki:
- ½ średniego bakłażana (120 g)
 - ½ czerwonej papryki
 - ½ żółtej papryki
 - 1 średni pomidor
 - ½ małej cukinii (100 g)
 - ½ kulki mozzarelli light
 - 1 łyżka oliwy z oliwek
 - pieprz, słodka czerwona papryka, zioła prowansalskie
 
Sposób przyrządzenia:
Bakłażana i cukinię pokroić w plasterki, papryki w paseczki, a pomidora w plastry. Warzywa ułożyć warstwowo w naczyniu żaroodpornym, położyć na nich pokrojoną w plastry mozzarellę i zapiekać w piekarniku przez ok. 20 minut.
Dodaj do ulubionych
				
				Udostępnij