Musli
			
			
					
		Wartość odżywcza i energetyczna
- 
Wartość energetyczna: 165 kcal
 - 
Białko: 4 g
 - 
Węglowodany: 43 g
 - 
Tłuszcz całkowity: 7 g
 - 
Nasycone kwasy tłuszczowe: 2 g
 - 
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 4 g
 - 
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 2 g
 - 
Cholesterol: 8 mg
 - 
Błonnik: 7 g
 
Składniki na musli (2 porcje):
- 20 g otrębów pszennych (ok. 4 łyżki)
 - 10 g płatków owsianych (ok. 2 łyżki)
 - 1 łyżka wiórków kokosowych
 - 10 g orzechów laskowych
 - 10 g orzechów włoskich
 - 10 g płatków migdałowych
 - 1 suszone jabłko
 - 1 suszona morela
 - 1 łyżka rodzynek
 - 1 łyżka miodu
 
Sposób przyrządzenia:
Płatki owsiane, otręby, orzechy i wiórki kokosowe wymieszać z miodem. Na blaszce do pieczenia rozłożyć pergamin do pieczenia, wysypać musli i zapiekać w piekarniku ok. 10-15 minut w temperaturze 180 st. Celsjusza. Suszone owoce posiekać i wymieszać z musli. Podawać z jogurtem naturalnym (150 g) lub kefirem (200 g).
Dodaj do ulubionych
				
				Udostępnij