Obiad - Grillowana pierś z kurczaka i sałatka
			
			
					Grillowana pierś z kurczaka z ryżem i sałatką z brokułem.
		 
		Wartość odżywcza i energetyczna 
(na 1 dzień)
(na 1 dzień)
- 
Wartość energetyczna: 1227 kcal
- 
Białko: 69 g
- 
Węglowodany: 140 g
- 
Tłuszcz całkowity: 42 g
- 
Nasycone kwasy tłuszczowe: 9 g
- 
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 17 g
- 
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 11 g
- 
Cholesterol: 103 mg
- 
Błonnik: 29 g
Pierś z kurczaka
Składniki:
- 120 g piersi z kurczaka (mały filet)
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- sok z cytryny
- pieprz, tymianek, słodka czerwona papryka
- 30 g brązowego ryżu
Sposób przyrządzenia:
Z oleju, przypraw i soku z cytryny zrobić marynatę. Natrzeć nią pierś z kurczaka i odstawić na pół godziny. W międzyczasie ugotować ryż i zrobić sałatkę. Po upływie wyznaczonego czasu grillować kurczaka z obydwu stron.
Sałatka
Składniki:
- 100 g różyczek brokułu ugotowanych na półtwardo
- 1 mały ogórek kiszony (50 g)
- 1 łyżka pokrojonej w drobną kostkę cebuli (10 g)
- 1 łyżeczka oleju słonecznikowego
- odrobina octu winnego
Sposób przyrządzenia:
Ogórka pokroić w kostkę. W miseczce wymieszać warzywa i polać sosem zrobionym z oleju oraz octu winnego.
Dodaj do ulubionych
				
				Udostępnij