Obiad - Krem z brokułu z grzanką i grillowana pierś z kurczaka z pieczarkowym risotto
			
			
					Krem z brokułu z grzanką. Grillowana pierś z kurczaka z pieczarkowym risotto.
		
		Wartość odżywcza i energetyczna 
(4 dzień)
(4 dzień)
- 
Wartość energetyczna: 1385 kcal
 - 
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 20 g
 - 
Białko: 73 g
 - 
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 11 g
 - 
Węglowodany: 157 g
 - 
Cholesterol: 107 mg
 - 
Tłuszcz całkowity: 50 g
 - 
Błonnik: 33 g
 - 
Nasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
 
Grillowana pierś z kurczaka
Składniki:
- 100 g piersi z kurczaka
 - 1 płaska łyżeczka musztardy miodowej
 - sok z cytryny
 - odrobina oleju rzepakowego
 - pieprz, tymianek
 
Sposób przyrządzenia:
Pierś z kurczaka zostawić na 1 godzinę w marynacie zrobionej z oleju, musztardy, soku z cytryny i ziół. W międzyczasie przygotować risotto.
Risotto
Składniki:
- 30 g ryżu na risotto
 - 100 g pieczarek
 - ½ malej cebuli
 - wywar warzywny (dwa razy więcej niż ryżu: stosunek 1:2)
 - 1 łyżeczka oleju rzepakowego
 
Sposób przyrządzenia:
Na oleju zarumienić cebulę i pieczarki, wsypać ryż i chwilę dusić, następnie zalewać porcjami wywarem. Doprawić do smaku.
Dodaj do ulubionych
				
				Udostępnij