Owocowy jogurt
			
			
					
		Wartość odżywcza i energetyczna
- 
Wartość energetyczna: 235 kcal
 - 
Białko: 8 g
 - 
Węglowodany: 33 g
 - 
Tłuszcz całkowity: 8 g
 - 
Nasycone kwasy tłuszczowe: 2 g
 - 
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 3 g
 - 
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 3 g
 - 
Cholesterol: 6 mg
 - 
Błonnik: 9 g
 
Składniki (1 porcja):
- 75 g jogurtu greckiego light
 - 50 g truskawek
 - 60 g borówek amerykańskich
 - 50 g malin
 - ½ łyżeczki cukru wanilinowego
 
Na musli:
- 1 łyżka płatków owsianych
 - 1 łyżka otrębów pszennych
 - 1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego
 - 1 łyżka orzechów włoskich
 - 1 łyżka płatków migdałowych
 
Sposób przyrządzenia:
Płatki owsiane, otręby, posiekane orzechy włoskie i płatki migdałowe wymieszać z miodem i przyrumienić w piekarniku nagrzanym do 200 st. Celsjusza. Truskawki pokroić w kostkę, wymieszać z malinami i borówkami amerykańskimi. Jogurt grecki wymieszać z cukrem wanilinowym. W pucharku układać warstwowo owoce i jogurt. Na koniec posypać wcześniej przygotowanym musli.
Dodaj do ulubionych
				
				Udostępnij