Pasta z czarnych oliwek
			
			
					
		Wartość odżywcza i energetyczna
- 
Wartość energetyczna: 131 kcal
 - 
Białko: 3 g
 - 
Węglowodany: 2 g
 - 
Tłuszcz całkowity: 13 g
 - 
Nasycone kwasy tłuszczowe: 2 g
 - 
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 7 g
 - 
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 3 g
 - 
Cholesterol: 4 mg
 - 
Błonnik: 1 g
 
Składniki (4 porcje):
- mały słoiczek oliwek czarnych bez pestek (150 g)
 - 20 g orzechów włoskich
 - 2 łyżki oliwy z oliwek
 - 2 ząbki czosnku
 - 1 filecik anchovies
 - 1 łyżka tartego parmezanu
 - ½ łyżeczki tymianku suszonego
 
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę. Podawać z ciemnym pieczywem i chudą wędliną.
Dodaj do ulubionych
				
				Udostępnij