Pasta z sardynek
			
			
					
		Wartość odżywcza i energetyczna
- 
Wartość energetyczna: 164 kcal
 - 
Białko: 12 g
 - 
Węglowodany: 7 g
 - 
Tłuszcz całkowity: 10 g
 - 
Nasycone kwasy tłuszczowe: 3 g
 - 
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 5 g
 - 
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 1 g
 - 
Cholesterol: 29 mg
 - 
Błonnik: 1 g
 
Składniki (2 porcje):
- 100 g sera ricotta light
 - 50 g sardynek
 - 2 suszone pomidory
 - ½ czerwonej cebuli drobno posiekanej
 - 1 łyżeczka szczypiorku
 - pieprz
 - 1 łyżka oliwy z oliwek
 
Sposób przyrządzenia:
Sardynki rozgnieść widelcem, pomidory suszone drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać z oliwą i pieprzem. Podawać z ciemnym pieczywem.
Dodaj do ulubionych
				
				Udostępnij