Śniadanie - Bułeczka z jajkiem sadzonym
			
			
					Bułeczka razowa z jajkiem sadzonym. Kawa rozpuszczalna (słaba) lub zbożowa z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
		
		Wartość odżywcza i energetyczna 
(7 dzień)
(7 dzień)
- 
Wartość energetyczna: 1788 kcal
 - 
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 25 g
 - 
Białko: 78 g
 - 
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
 - 
Węglowodany: 215 g
 - 
Cholesterol: 209 mg
 - 
Tłuszcz całkowity: 63 g
 - 
Błonnik: 30 g
 - 
Nasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
 
Jajko sadzone
Składniki:
- 1 bułeczka razowa (ok. 80 g)
 - 1 jajko
 - miękka margaryna (ok. 10 g)
 - 2 plasterki chudej wędliny
 - 2 plastry pomidora
 - kiełki
 
Sposób przyrządzenia:
Na rozgrzanej patelni przyrumienić przekrojoną bułkę (od wewnętrznych stron). Na tej samej patelni zrobić jajko sadzone. Spód bułki posmarować margaryną, ułożyć kiełki, położyć jajko sadzone, 2 plastry pomidora. Wszystko przykryć drugą połówką kromki.
Dodaj do ulubionych
				
				Udostępnij