Śniadanie - Kanapka z chudą wędliną
			
			
					2 kromki chleba żytnio-razowego (80 g) posmarowane margaryną miękką (10 g) z 2 plastrami chudej wędliny bez soli, z 1 plasterkiem sera żółtego o obniżonej zawartości tłuszczu, z sałatą i pomidorem. Kawa rozpuszczalna (słaba) lub zbożowa z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
		 
		Wartość odżywcza i energetyczna 
(3 - 4 dzień)
(3 - 4 dzień)
- 
Wartość energetyczna: 1760 kcal
- 
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 23 g
- 
Białko: 74 g
- 
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
- 
Węglowodany: 229 g
- 
Cholesterol: 125 mg
- 
Tłuszcz całkowity: 59 g
- 
Błonnik: 38 g
- 
Nasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
Składniki:
- 3 plasterki chudej wędliny (20 g)
- 1 plasterek sera żółtego niskotłuszczowego (ok. 19 g)
- 10 g miękkiej margaryny
- 3 liście sałaty zielonej
- 3 plastry pomidora
- odrobina pieprzu
Dodaj do ulubionych
				
				Udostępnij