Śniadanie - Kanapki z pastą warzywną
			
			
					2 kromki pieczywa razowego (80 g) posmarowane margaryną miękką (5 g) z pastą warzywną. Kawa zbożowa z mlekiem (75 ml) i cukrem (5 g) lub herbata.
		
		Wartość odżywcza i energetyczna 
(1-2 dzień)
(1-2 dzień)
- 
Wartość energetyczna: 1434 kcal
 - 
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 19 g
 - 
Białko: 78 g
 - 
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 13 g
 - 
Węglowodany: 174 g
 - 
Cholesterol: 167 mg
 - 
Tłuszcz całkowity: 46 g
 - 
Błonnik: 30 g
 - 
Nasycone kwasy tłuszczowe: 10 g
 
Pasta warzywna
Składniki (2 porcje):
- 100 g chudego twarogu
 - 50 g jogurtu naturalnego
 - 2 rzodkiewki
 - ¼ ogórka zielonego
 - 2 łyżki kiełków brokułu
 - pieprz
 
Sposób przyrządzenia:
Rzodkiewkę i ogórka utrzeć na tarce o dużych otworach, kiełki brokułu drobno posiekać. Twaróg rozgnieść widelcem, wymieszać z jogurtem, dodać warzywa, doprawić pieprzem i dokładnie wymieszać.
Dodaj do ulubionych
				
				Udostępnij