Śniadanie - Kanapki z pastą z twarogu
			
			
					3 kromki chleba żytnio-razowego (100 g) posmarowane margaryną miękką (10 g) z pastą z twarogu z pomidorem (ok. 3 plastry 75 g) i listkami sałaty. Kawa rozpuszczalna (słaba) z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
		
		Wartość odżywcza i energetyczna 
(1 - 2 dzień)
(1 - 2 dzień)
- 
Wartość energetyczna: 1980 kcal
 - 
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 28 g
 - 
Białko: 90 g
 - 
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 19 g
 - 
Węglowodany: 276 g
 - 
Cholesterol: 111 mg
 - 
Tłuszcz całkowity: 68 g
 - 
Błonnik: 37 g
 - 
Nasycone kwasy tłuszczowe: 16 g
 
Pasta z twarogu
Składniki (na 2 dni):
- 100 g twarogu
 - 2 łyżki drobno posiekanego koperku
 - 6 zielonych oliwek
 - 2 suszone pomidory
 - 2 łyżki jogurtu naturalnego do 1,5% tłuszczu
 - odrobina pieprzu
 
Sposób przyrządzenia:
Twaróg przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem, dodać jogurt, pokrojone w drobną kostkę oliwki i suszone pomidory, koperek, pieprz i wszystko dokładnie wymieszać.
Dodaj do ulubionych
				
				Udostępnij