Śniadanie - Kanapki z pastą z białego sera
			
			
					3 cienkie kromki pieczywa razowego (90 g) posmarowane margaryną miękką (10 g) z pastą z białego sera. Kawa zbożowa z mlekiem (100 ml) i cukrem (5 g) lub herbata.
		
		Wartość odżywcza i energetyczna 
(1 dzień)
(1 dzień)
- 
Wartość energetyczna: 1621 kcal
 - 
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 22 g
 - 
Białko: 85 g
 - 
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
 - 
Węglowodany: 194 g
 - 
Cholesterol: 136 mg
 - 
Tłuszcz całkowity: 55 g
 - 
Błonnik: 35 g
 - 
Nasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
 
Pasta z białego sera
Składniki (2 porcje):
- 120 g chudego twarogu
 - 50 g jogurtu naturalnego
 - 2 rzodkiewki
 - 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku lub koperku
 - pieprz
 
Sposób przyrządzenia:
Rzodkiewkę utrzeć na tarce o dużych otworach. Twaróg rozgnieść widelcem, wymieszać z jogurtem, dodać rzodkiewkę i zieleninę, doprawić pieprzem i dokładnie wymieszać.
Dodaj do ulubionych
				
				Udostępnij