Śniadanie - Musli owocowe z jogurtem naturalnym i jabłkiem
			
			
					Musli owocowe z jogurtem naturalnym i jabłkiem. Kawa rozpuszczalna (słaba) lub zbożowa z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
		
		Wartość odżywcza i energetyczna 
(3 - 4 dzień)
(3 - 4 dzień)
- 
Wartość energetyczna: 1944 kcal
 - 
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 28 g
 - 
Białko: 85 g
 - 
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 19 g
 - 
Węglowodany: 260 g
 - 
Cholesterol: 107 mg
 - 
Tłuszcz całkowity: 66 g
 - 
Błonnik: 37 g
 - 
Nasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
 
Musli owocowe z jogurtem naturalnym i jabłkiem
Składniki (na 2 dni):
- 50 g płatków owsianych
 - 5 g płatków migdałowych
 - 5 g orzechów włoskich
 - 1 morela suszona
 - 1 jabłko suszone
 - 1 śliwka suszona
 - 1 łyżeczka oleju rzepakowego
 - 1 łyżeczka miodu
 
Sposób przyrządzenia:
Płatki owsiane, orzechy i migdały wymieszać z miodem i olejem rzepakowym. Rozsypać na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem do pieczenia i piec ok. 10 minut, aż wszystkie składniki się zarumienią. Wyciągnąć z piekarnika i wymieszać z posiekanymi suszonymi owocami. Podawać z jogurtem i małym jabłkiem (ok. 150 g) startym na tarce o dużych oczkach.
Dodaj do ulubionych
				
				Udostępnij