Śniadanie - Placuszki otrębowe
			
			
					Placuszki otrębowe. Kawa rozpuszczalna (słaba) z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
		
		Wartość odżywcza i energetyczna 
(7 dzień)
(7 dzień)
- 
Wartość energetyczna: 2033 kcal
 - 
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 23 g
 - 
Białko: 90 g
 - 
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
 - 
Węglowodany: 248 g
 - 
Cholesterol: 131 mg
 - 
Tłuszcz całkowity: 60 g
 - 
Błonnik: 41 g
 - 
Nasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
 
Placuszki otrębowe
Składniki:
- 50 g płatków owsianych
 - 75 g serka homogenizowanego Danio light
 - 2 morele suszone
 - 2 śliwki suszone
 - 2 suszone jabłka
 - 1 białko
 - ½ łyżeczki cukru wanilinowego
 
Sposób przyrządzenia:
Płatki owsiane wymieszać z cukrem wanilinowym, pokrojonymi w drobną kostkę morelami i śliwkami, dodać serek homogenizowany i zostawić na godzinę. Po tym czasie dodać białko i wymieszać. Formować placuszki i rumienić z obydwu stron.
Dodaj do ulubionych
				
				Udostępnij