Sałatka z polędwiczką wieprzową i kiełkami
			
			
					
		Wartość odżywcza i energetyczna
- 
Wartość energetyczna: 323 kcal
 - 
Białko: 18 g
 - 
Węglowodany: 32 g
 - 
Tłuszcz całkowity: 13 g
 - 
Nasycone kwasy tłuszczowe: 3 g
 - 
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 8 g
 - 
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 3 g
 - 
Cholesterol: 41 mg
 - 
Błonnik: 5 g
 
Składniki (2 porcje):
- 1 mały kawałek polędwiczki wieprzowej (100 g)
 - ½ małej żółtej papryki
 - ½ małej zielonej papryki
 - 1 mała marchew
 - 50 g kiełków sojowych
 - 60 g makaronu ryżowego
 - 2 łyżki soku z limonki
 - 2 łyżki oliwy z oliwek
 - 1 łyżeczka sosu sojowego
 - świeża kolendra i mięta
 - pieprz, odrobina soli
 
Sposób przyrządzenia:
Polędwiczkę wieprzową oprószyć odrobiną soli i pieprzem, grillować w całości z obydwu stron. Następnie pokroić w plasterki o grubości ok. 0,5 cm. Papryki pokroić w paseczki, marchewkę w słupki, kiełki soi umyć i osuszyć. Makaron ryżowy ugotować według przepisu na opakowaniu. Makaron wymieszać z papryką, marchewką i kiełkami. Oliwę z oliwek połączyć z sosem z limonki, pieprzem i sosem sojowym. Sałatkę wymieszać z sosem i posiekanymi ziołami.
Dodaj do ulubionych
				
				Udostępnij