Kolacja - Mozzarella na grzance | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Kolacja - Mozzarella na grzance

Mozzarella na grzance.
Wartość odżywcza i energetyczna
(1 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1021 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
  • Białko: 61 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 9 g
  • Węglowodany: 115 g
  • Cholesterol: 87 mg
  • Tłuszcz całkowity: 35 g
  • Błonnik: 25 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 8 g
Mozzarella na grzance
Składniki:
  • ¼ kulki mozzarelli light
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżka kiełków rzodkiewki
  • kilka listków świeżej bazylii
  • 1 cienka kromka ciemnego pieczywa (30 g)
Sposób przyrządzenia:
Mozzarellę pokroić w kostkę, pomidorki w ćwiartki. Wymieszać z oliwą i octem balsamicznym. Z ciemnego pieczywa zrobić grzankę, umieścić na niej kiełki rzodkiewki (lub inne według uznania), wyłożyć mozzarellę z pomidorami, udekorować świeżymi listkami bazylii.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej