Polpharma na swoich stronach internetowych oraz aplikacjach mobilnych (dalej łącznie: ” Witryna”) wykorzystuje pliki cookie oraz inne pokrewne technologie (dalej: „pliki cookie”). Samodzielne zarządzanie plikami cookie jest możliwe poprzez zmianę ustawień w przeglądarce internetowej. Jeżeli nie wyraża Pani/Pan zgody na zbieranie danych osobowych poprzez pliki cookie może Pani/Pan zmienić ustawienia w przeglądarce internetowej lub opuścić Witrynę.
Korzystanie z Witryny bez zmiany ustawień w przeglądarce internetowej oznacza akceptację wykorzystywania przez Polpharma plików cookie. Akceptacja ustawień w przeglądarce internetowej oznacza wyrażenie zgody na profilowanie oparte na informacjach zawartych plikach cookie. W każdym czasie zgoda może zostać cofnięta. Cofnięcie zgody pozostaje bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce Cookie.
Wartość
energetyczna: 1823 kcal
Białko: 74 g
Węglowodany: 230 g
Tłuszcz
całkowity: 62 g
Nasycone kwasy
tłuszczowe: 14 g
Jednonienasycone
kwasy tłuszczowe: 25 g
Wielonienasycone
kwasy tłuszczowe: 14 g
Cholesterol: 105 g
Błonnik: 35 g
* na jeden dzień
Składniki na pesto (składniki na 2 dni):
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę. Podzielić na pół.
Składniki na pomidory ( na 1 dzień):
Sposób przyrządzenia:
Pomidory ułożyć w naczyniu do zapiekania i posypać kawałkami sera białego. Zapiekać ok. 10 minut w 180 st. Celsjusza. Po wyciągnięciu oprószyć pieprzem. Polać wcześniej przygotowanym pesto.
*o normalnej wadze ciała
Porady ekspertów mają na celu polepszenie, a nie zastąpienie kontaktu pomiędzy użytkownikiem serwisu a jego lekarzem. Serwis ma z założenia charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny. Przed zastosowaniem się do porad z zakresu wiedzy specjalistycznej, w szczególności medycznych, zawartych w serwisie należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem. Właściciel serwisu nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w serwisie.