POWIADOMIENIE

Polpharma na swoich stronach internetowych oraz aplikacjach mobilnych (dalej łącznie: ” Witryna”) wykorzystuje pliki cookie oraz inne pokrewne technologie (dalej: „pliki cookie”). Samodzielne zarządzanie plikami cookie jest możliwe poprzez zmianę ustawień w przeglądarce internetowej. Jeżeli nie wyraża Pani/Pan zgody na zbieranie danych osobowych poprzez pliki cookie może Pani/Pan zmienić ustawienia w przeglądarce internetowej lub opuścić Witrynę.

Korzystanie z Witryny bez zmiany ustawień w przeglądarce internetowej oznacza akceptację wykorzystywania przez Polpharma plików cookie. Akceptacja ustawień w przeglądarce internetowej oznacza wyrażenie zgody na profilowanie oparte na informacjach zawartych plikach cookie. W każdym czasie zgoda może zostać cofnięta. Cofnięcie zgody pozostaje bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce Cookie.

Dobrowolnie i świadomie akceptuję warunki korzystania z witryny

Diety normokaloryczne dla kobiet*

Wartość odżywcza i energetyczna *

Wartość
energetyczna: 1783 kcal

Białko: 81 g

Węglowodany: 223 g

Tłuszcz
całkowity: 59 g

Nasycone kwasy
tłuszczowe: 12 g

Jednonienasycone
kwasy tłuszczowe: 25 g

Wielonienasycone
kwasy tłuszczowe: 17 g

Cholesterol: 229 g

Błonnik: 31 g

* na jeden dzień

Aplikacja Kardiometr

Aplikacja Kardiometr

Aplikacja pozwala na monitorowanie pomiarów ciśnienia, BMI oraz aktywności. Ponadto przypomina o wykonaniu pomiarów, odbyciu treningu i zażyciu leków.

Kolacja

Kolacja
  • Carpaccio z łososia z grzankami


Składniki
:

  • 4 bardzo cienkie plastry łososia (ok. 50 g)
  • 3 czarne oliwki
  • 1 łyżka kaparów
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • sałata rukola
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • odrobina soli, pieprzu
  • 1 grzanka razowa (ok. 40 g)


Sposób przyrządzenia:


Łososia zamarynować w odrobinie soli, pieprzu cytrynowym i soku z cytryny. Odstawić na godzinę. Pomidorki przekroić na pół, wymieszać z sałatą, oliwą i sosem balsamicznym. Wyłożyć na talerzu. Na tak przygotowanych warzywach rozłożyć łososia, wszystko posypać drobno posiekanymi czarnymi oliwkami i kaparami.
 

mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak

*o normalnej wadze ciała

Porady ekspertów mają na celu polepszenie, a nie zastąpienie kontaktu pomiędzy użytkownikiem serwisu a jego lekarzem. Serwis ma z założenia charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny. Przed zastosowaniem się do porad z zakresu wiedzy specjalistycznej, w szczególności medycznych, zawartych w serwisie należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem. Właściciel serwisu nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w serwisie.

Video Porady dietetyka

Proponowane przepisy

  • ZUPA POMIDOROWA
  • OWOCOWY JOGURT
  • OWSIANKA Z MALINAMI
  • SAŁATKA GRECKA