Acard - Śniadanie - Kanapka z pastą twarogową
Ulubione

DIETA Normokaloryczna dla Kobiet*

Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Śniadanie

Tydzień 3
Dzień 1 - 2
2 kromki chleba żytnio-razowego (80 g) posmarowane margaryną miękką (10 g) z pastą z twarogu i wędzonej ryby z pomidorem (ok. 3 plastry 75 g) z listkami sałaty. Kawa rozpuszczalna (słaba) lub zbożowa z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(1 - 2 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1766 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 25 g
  • Białko: 75 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 18 g
  • Węglowodany: 224 g
  • Cholesterol: 130 mg
  • Tłuszcz całkowity: 61 g
  • Błonnik: 45 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
Pasta
Składniki (na 2 dni):
  • 40 g twarogu
  • 40 g wędzonej makreli
  • 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego do 1,5% tłuszczu
  • odrobina pieprzu
Sposób przyrządzenia:
Rybę rozdrobnić. Ser i rybę przepuścić przez maszynkę do mielenia lub rozgnieść widelcem, dodać jogurt naturalny, drobno posiekaną pietruszkę, pieprz i dokładnie wymieszać.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Pobierz
Dodaj do ulubionych
Poprzedni tydzień Wstecz Następne danie Dalej