POWIADOMIENIE

Polpharma na swoich stronach internetowych oraz aplikacjach mobilnych (dalej łącznie: ” Witryna”) wykorzystuje pliki cookie oraz inne pokrewne technologie (dalej: „pliki cookie”). Samodzielne zarządzanie plikami cookie jest możliwe poprzez zmianę ustawień w przeglądarce internetowej. Jeżeli nie wyraża Pani/Pan zgody na zbieranie danych osobowych poprzez pliki cookie może Pani/Pan zmienić ustawienia w przeglądarce internetowej lub opuścić Witrynę.

Korzystanie z Witryny bez zmiany ustawień w przeglądarce internetowej oznacza akceptację wykorzystywania przez Polpharma plików cookie. Akceptacja ustawień w przeglądarce internetowej oznacza wyrażenie zgody na profilowanie oparte na informacjach zawartych plikach cookie. W każdym czasie zgoda może zostać cofnięta. Cofnięcie zgody pozostaje bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce Cookie.

Dobrowolnie i świadomie akceptuję warunki korzystania z witryny

Diety ubogoenergetyczne 1000 kcal*

Wartość odżywcza i energetyczna *

Wartość
energetyczna: 1031 kcal

Białko: 54 g

Węglowodany: 118 g

Tłuszcz
całkowity: 37 g

Nasycone kwasy
tłuszczowe: 8 g

Jednonienasycone
kwasy tłuszczowe: 17 g

Wielonienasycone
kwasy tłuszczowe: 10 g

Cholesterol: 86 mg

Błonnik: 28 g

* na jeden dzień

Aplikacja Kardiometr

Aplikacja Kardiometr

Aplikacja pozwala na monitorowanie pomiarów ciśnienia, BMI oraz aktywności. Ponadto przypomina o wykonaniu pomiarów, odbyciu treningu i zażyciu leków.

Śniadanie

Śniadanie
  • Placuszki owsiane
  • Kawa zbożowa z mlekiem (75 ml) i cukrem (5 g) lub herbata


Składniki na placuszki otrębowe  (na 2 porcje):

  • 40 g otrębów pszennych
  • 20 g płatków owsianych
  • 150 g serka homogenizowanego light
  • 2 morele suszone
  • 2 jabłka suszone
  • 1 białko
  • 10 g płatków migdałowych
  •  ½  łyżeczki cukru wanilinowego


Sposób przyrządzenia:

Płatki owsiane wymieszać z  cukrem wanilinowym, pokrojonymi w drobną kostkę morelami i śliwkami, dodać serek homogenizowany i zostawić na godzinę. Po tym czasie dodać białko, płatki migdałowe i wymieszać. Jedną część masy odłożyć do lodówki na następny dzień. Z drugiej uformować placuszki i rumienić z obydwu stron na patelni bez dodatku tłuszczu.

mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak

*o normalnej wadze ciała

Porady ekspertów mają na celu polepszenie, a nie zastąpienie kontaktu pomiędzy użytkownikiem serwisu a jego lekarzem. Serwis ma z założenia charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny. Przed zastosowaniem się do porad z zakresu wiedzy specjalistycznej, w szczególności medycznych, zawartych w serwisie należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem. Właściciel serwisu nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w serwisie.

Video Porady dietetyka

Proponowane przepisy

  • ZUPA POMIDOROWA
  • OWOCOWY JOGURT
  • OWSIANKA Z MALINAMI
  • SAŁATKA GRECKA