POWIADOMIENIE

Polpharma na swoich stronach internetowych oraz aplikacjach mobilnych (dalej łącznie: ” Witryna”) wykorzystuje pliki cookie oraz inne pokrewne technologie (dalej: „pliki cookie”). Samodzielne zarządzanie plikami cookie jest możliwe poprzez zmianę ustawień w przeglądarce internetowej. Jeżeli nie wyraża Pani/Pan zgody na zbieranie danych osobowych poprzez pliki cookie może Pani/Pan zmienić ustawienia w przeglądarce internetowej lub opuścić Witrynę.

Korzystanie z Witryny bez zmiany ustawień w przeglądarce internetowej oznacza akceptację wykorzystywania przez Polpharma plików cookie. Akceptacja ustawień w przeglądarce internetowej oznacza wyrażenie zgody na profilowanie oparte na informacjach zawartych plikach cookie. W każdym czasie zgoda może zostać cofnięta. Cofnięcie zgody pozostaje bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce Cookie.

Dobrowolnie i świadomie akceptuję warunki korzystania z witryny

Diety normokaloryczne dla kobiet*

Wartość odżywcza i energetyczna *

Wartość
energetyczna: 1809 kcal

Białko: 75 g

Węglowodany: 240 g

Tłuszcz
całkowity: 54 g

Nasycone kwasy
tłuszczowe: 12 g

Jednonienasycone
kwasy tłuszczowe: 24 g

Wielonienasycone
kwasy tłuszczowe: 10 g

Cholesterol: 75 g

Błonnik: 52 g

* na jeden dzień

Aplikacja Kardiometr

Aplikacja Kardiometr

Aplikacja pozwala na monitorowanie pomiarów ciśnienia, BMI oraz aktywności. Ponadto przypomina o wykonaniu pomiarów, odbyciu treningu i zażyciu leków.

Kolacja

Kolacja
  • Faszerowane ziemniaki


Składniki (na 1 dzień):

  • 3 małej wielkości ziemniaki


Na farsz:

  • 100 g cieciorki z puszki
  • 50 sera ricotta light
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • pieprz, słodka czerwona papryka


Sposób przyrządzenia:

Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować. Kiedy będą miękkie (ale nierozgotowane), przekroić na pół i wydrążyć łódeczki. Cebulę drobno posiekać, cieciorkę odsączyć z wody. Rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę, dodać cieciorkę i środek z wydrążonych ziemniaków, doprawić do smaku. Wszystko poddusić. Tak przygotowany farsz ostudzić, wymieszać z ricottą i faszerować nim łódeczki. Zapiekać ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. Celsjusza.

mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak

*o normalnej wadze ciała

Porady ekspertów mają na celu polepszenie, a nie zastąpienie kontaktu pomiędzy użytkownikiem serwisu a jego lekarzem. Serwis ma z założenia charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny. Przed zastosowaniem się do porad z zakresu wiedzy specjalistycznej, w szczególności medycznych, zawartych w serwisie należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem. Właściciel serwisu nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w serwisie.

Video Porady dietetyka

Proponowane przepisy

  • ZUPA POMIDOROWA
  • OWOCOWY JOGURT
  • OWSIANKA Z MALINAMI
  • SAŁATKA GRECKA